Münih Eğitim Ataşeliği

2020-2021 eğitim öğretim yılını tebrik eder üstün başarılar dileriz.

2020/2021 eğitim-öğretim yılının sevgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize, veli derneklerimize, velilerimize ve bütün paydaşlarımıza hayırlı olmasını temenni eder, öğretmen ve öğrencilerimize üstün başarılar dileriz.
2020-2021 eğitim öğretim yılını tebrik eder üstün başarılar dileriz.

Bayvera Eyaletinde uygulanacak hijyen ve koruma kurallarından sizler için derlediğimiz önemli konuları aşağıda bilginize sunuyoruz:

Korona sırasında Bavyera'da okulların açılması - Münih şehri ve Bavyera'nın planları

Çantayı sırtlan ve yüzüne maskeyi tak: Okullar 8 Eylül'de Korona koşullarında yeniden başlıyor. Okula giderken bilinmesi gereken genel hususlar şunlardır:

·         Öğrenciler ve öğretmenlerin ilkokul 4. sınıftan sonra maske takması gerekiyor.

·         Okula başlarken korona kuralları

Şimdilik, ilk dokuz okul günü, 5. Sınıftan itibaren bütün öğrencilerin sınıfta maske takması gerekmektedir. Bundan amaç, yaz tatilinden geri dönen izincilerden kaynaklanan enfeksiyon riskini en aza indirmektir. Öğretmenler 18 Eylül'e kadar gönüllü ve ücretsiz olarak test yaptırabilir.

Her okul bir hijyen görevlisi atayacak. Dezenfektan dağıtıcıları gerekli değildir. Koruyucu önlemler arasında sık sık el yıkama, uyarı etiketleri, sosyal mesafe kuralları ve okul içinde maske takma zorunluluğu yer almaktadır.

Bavyera'daki okulda Corona kuralları - okulun ilk günü:

Eğitim Müdürü Anton Zenz, okulun ilk gününde okul idareleri, tüm çocukların okul hayatına güvenli bir başlangıç yapmaları için yapılması gerekli konularda karar verdiğini belirtti.

Bazı okullar ilk gün okula gelirken çocuğa yalnızca bir ebeveynin eşlik etmesine izin verirken, bazıları okul açılışıyla ilgili töreni açık havaya taşır veya sınıfların derslere birbirinden farklı saatlerde başlamasına izin verir.

Bavyera'daki okulda Corona kuralları - hastalıklar:

Burun akıntısı ve ara sıra öksürük gibi hafif belirtiler söz konusu olduğunda, öğrencilerin okula gitmelerine ancak 24 saat içinde yüksek ateş gelişmemişse izin verilir. İlkokul öğrencilerinin hafif soğuk algınlığı (ateşsiz!) ile derslere katılmalarına izin verilir.

Bavyera'daki okulda Corona kuralları - kademeli zamanlar:

Münih Devlet Eğitim Dairesi Başkanı Anton Zenz'e göre katı kurallar yoktur, ancak hijyen kavramına nasıl bağlı kalınacağına dair öneriler vardır.

"Aşamalı dersler ve teneffüsler, farklı gruplardan mümkün olduğunca az insanın koridorlarda ve oyun alanında organizasyonel olarak mümkün olan çerçevede buluşmasına katkıda bulunabilir." Okul idaresi de yerel düzenlemelerde söz sahibidir.

Bavyera'daki okulda Corona kuralları - okula giden yol:

Okulun açıldığı gün, toplu taşıma sistemine yaklaşık 70 otobüs ilave edilecek. Şu anda ilave geçici takviyelere ihtiyaç olup olmadığı ve bunun neye benzeyebileceği incelenmektedir. MVG, öğrencilerin evden mümkün olduğunca erken çıkmalarını tavsiye ediyor.

Bavyera'daki okulda korona kuralları - denetim:

35 insidans sayısından itibaren, gündüz bakım merkezlerinde ve okul sonrası bakım merkezlerinde (Kindergarten ve Hort olarak adlandırılan merkezlerde) birbirleriyle hiçbir teması olmayan sabit öğrenci grupları oluşturulacaktır.

Bavyera'daki okulda Corona kuralları - teknik ekipman:

Eğitim ve Spor Dairesi, sosyal açıdan dezavantajlı öğrenciler için ödünç alması ve eğitimlerinde kullanabilmesi amacıyla 6000 mobil cihaz tedarik etti. 2200'den fazlası da bu sayıya ilave edilecek.

Okulların artan korona enfeksiyonundan kapanma tehlikesi

100.000 kişi başına 50 veya daha fazla yeni enfeksiyon: O andan itibaren, adım adım planın 3. düzeyi uygulanacaktır. Daha sonra tüm öğrencilerin - ilkokul öğrencileri dâhil - sınıfta maske takması ve en az 1,5 metrelik mesafeye tekrar dikkat edilmesi sağlanacaktır.

Bu durum yer sıkıntısı nedeniyle karşılanamazsa, sınıflar geçici olarak bölünecektir. Böylece sınıfta yüz yüze ve uzaktan öğretim şeklinde verilen dersler daha küçük gruplar halinde yapılabilecektir. Kreşlerde ve okul sonrası bakım merkezlerinde, bu durumda sadece sınırlı acil bakım hizmeti verilecektir.

Belirsizlik ve güven arasında

Münih Merkez Okul Psikoloji Servisi (Leiter des Zentralen Schulpsychologischen Dienstes) başkan yardımcısı Christian Heuschneider (45), öğrencilerin endişeleri, öğretmenler ve ebeveynler için tavsiyeler ve okul bahçesindeki maskeler hakkında şunları söyledi:

Öğrenciler şu anda okul psikoloğuna hangi endişelerle hitap ediyor?

Yeni bir okul yılının başında her zaman karışık duygular vardır: gerginlik, korku ve aynı zamanda beklenti. Çocukların güvenlik ihtiyacı özellikle böyle zamanlarda büyüktür.

Bir öğretmen olarak, bir ebeveyn olarak ne yapabilirsiniz?

Acele etmeyin ve çocuğu şu mesajı verin: "Senin için buradayım." Çocukla ebeveynleri arasındaki bağ ve güven en iyi anahtardır. Kriz tamamen güven ile ilgilidir. Endişeler bulaşıcıdır ve çocuğa yayılır. Bunun karşıtı olan güven de bulaşıcıdır.

Ebeveynler de örneğin maskeyi kullanırken rol modeldir.

Maskeden şikâyet ettiğinizde bunu çocuğa da aktarıyorsunuz. Ama bunu yeni yaşam biçiminde bir rutin, yeni bir sosyal birliktelik normu olarak gördüğünüzü hissettirmelisiniz. Rutinler önemlidir ve güvenlik sağlar. Aynı zamanda, örneğin okul malzemelerini düzenli kullanmaları çocukları da gururlandırır. Korku dinamiğinden bu şekilde kaçarsınız.

Bazı öğrenciler için, muhtemelen geçen okul yılında kaçırdıklarını telafi etmek için büyük bir baskı vardır.

O halde öğrenme konusunda yardım almak önemlidir. Öğretmene, çocukların geçene dönemden eksik kalan konulardaki bilgi açığını nasıl kapatabileceğinizi, nasıl bir plan yapabileceğinizi veya okulun finansman fırsatlarını nasıl kullanabileceğinizi sormalısınız. Küçük adımlarla başlamak en iyisidir.

Evde eğitimin neden olduğu uzaklaşma okulun psikolojik çalışmalarını daha da zorlaştırdı mı?

Okul ile öğretmenle daha önceden başlamış belli bir irtibat veya ilişki varsa, bu durum telefonla veya video yoluyla devam ettirilir. Ev okulu (homeschooling), ruh sağlığı sorunları olan bazıları için durumu daha da kötüleştirirken örneğin, performans baskısı daha az olduğu için bazı öğrencileri de rahatladı.

Bir öğrenci olarak neşe sadece geçici bir duygudur, kaçırdıklarını telafi etmesi gerektiğinden, hissettiği baskı geri gelir ve muhtemelen bu baskı daha da büyüktür.

Bazı ebeveyn dernekleri, maske takmanın çocuklar için psikolojik sonuçları olacağından korkmaktadır. Doğru mu?

Tepkiler çok farklıdır, çocuklarının birçoğunun hiçbir sorunu yok. Bu tür ifadeler hızla yayılarak gereksiz tartışmalara dönüşebilir. Bireysel durumlar vardır ve bunun daha önce de var olan psikolojik nedenleri olabilir. Bir sınıf heterojendir, her bir ailedeki kısıtlamalarla başa çıkabilmek de mümkün olamayabilir.

Menzinger Str. 3 80638 München, Deutschland - 49 89 17 81 911

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.