Münih Eğitim Ataşeliği

2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Başvuruları Başladı

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi birer eğitim alması ve hayata başarılı, üretken ve sorumluluğunun bilincinde birer vatandaş olarak atılması, hepimizin ortak arzusudur.
2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı Türkçe ve Türk Kültürü Dersi Başvuruları Başladı

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi birer eğitim alması ve hayata başarılı, üretken ve sorumluluğunun bilincinde birer vatandaş olarak atılması, hepimizin ortak arzusudur.

Bayvera Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile 2009/2010 eğitim öğretim yılından bu yana sürdürülen işbirliğiyle Başkonsolosluğumuzun görev bölgesinde bulunan Grundschule, Mittelschule, Realschule türü okullarda ücretsiz Türkçe ve Türk Kültürü Dersi verilmektedir. Gymnasium türü okullarda ise 10, 11 ve 12. sınıflarda seçmeli yabancı dil olarak Türkçe dersi alınabilmekte, lise bitirme sınavlarında (Abitur) bu ders seçilebilmektedir. Türkçe anadili dersi Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının deneyimli öğretmenleri arasından seçilen ve yurt dışında görevlendirilen uzman öğretmenler vermektedir.

Alman okul sistemi içindeki zorunlu dersler kapsamında olmayan ve normal eğitim öğretim saatleri dışında yapılan bu derse katılım velilerin isteğine bağlıdır. Derslere düzenli devam eden öğrencilere sene sonunda okul türüne göre karne ile birlikte ayrı bir katılım belgesi verilmekte veya karnelerine Türkçe dersini aldığı bilgisi işlenmektedir.

Türkçe dersine devam eden öğrenciler istedikleri takdirde, ortaokulu nitelikli bitirme belgesi için girilen performans sınavında (Leistungsfeststellungsprüfung zum Erwerb des qualifizierenden Abschluss der Mittelschule) Türkçe dersini de seçebilmektedir.

Bu dersin açılabilmesi için en az 12 öğrenci velisinin çocuğunuzun devam ettiği okul idaresine 17 Mayıs 2019 tarihine kadar dilekçe vermesi gerekmektedir. Derse katılmak için hazırlanan dilekçeler çocuğunuzun devam ettiği okul idaresi tarafından öğrencilere dağıtılmaktadır. Ayrıca Türkçe öğretmenlerimiz, Türk okul aile birliği derneklerinden de bu konuda yardım alabilir; dilekçelerinizi Başkonsolosluğumuz Eğitim Ataşeliğinin internet sayfasından  (http://munih.meb.gov.tr) da indirebilirsiniz. Çocuğunuzun devam ettiği okulda yeterli sayıda başvuru olmaması ve sizin de arzu etmeniz halinde, çocuğunuzu yakın çevredeki bir başka okulda açılan derse de götürebilirsiniz.

Çocuğunuzun daha iyi bir geleceği için bugün karar verin. 2019/2020 eğitim öğretim yılında Türkçe dersinin açılmasını istiyorsanız, size gönderilen dilekçeyi okul idaresine veya öğretmenlerinize ulaştırın. Çocuğunuzun hem Almanca hem de Türkçe öğrenmesini sağlayın.

Menzinger Str. 3 80638 München, Deutschland - 49 89 17 81 911

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.