Münih Eğitim Ataşeliği

2019-2020 eğitim öğretim yılı Türkçe dersleri başladı

Güney Bavyera görev bölgesinde çalışan Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmenleri ile 2019-2020 eğitim öğretim yılı sene başı öğretmenler kurulu toplantısı yapıldı. 
2019-2020 eğitim öğretim yılı Türkçe dersleri başladı

Güney Bavyera görev bölgesinde çalışan Türkçe ve Türk Kültürü dersi öğretmenleri ile 2019-2020 eğitim öğretim yılı sene başı öğretmenler kurulu toplantısı yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosu Mehmet GÜNAY'ın da katılımı ve Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa ÇAKIR'ın yönetiminde yapılan toplantıyı Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık YILMAZ da teşrif etti.  

Toplantıda yeni dönem çalışma planı gözden geçirildi ve TTK onaylı yeni müfredat, ders kitapları tanıtıldı; müfredata bağlı derslerindeki mevcut uygulamalar; vatandaşlardan gelen taleplere bağlı olarak okul ve öğrenci sayılarını artırmaya yönelik tedbirler ile yeni dönemde yapılması planlanan sosyal ve kültürel faaliyetler görüşülerek karara bağlandı.

Bu yıl Güney Bavyera bölgesinde görevli yaklaşık 40 öğretmen, 280 okuldan 3000 öğrenciye Türkçe ve Türk Kültürü Dersi vermektedir. Öğretmenlerimizin on dokuzu bu yıl yeni gelmiş olup, mevcut öğretmenlerimizle birlikte çalışmaya başlamıştır. Öğretmenlerin her biri Türkiye'de MEB'na bağlı okullarda asgari beş yıl görev yapanlar arasından yazılı ve sözlü seçme sınavını başardıktan sonra yapılan yurt dışı göreve uyum seminerlerine katılmış, alanlarında son derece yetkin, deneyimli uzman öğretmendir. 

Toplantı dilek ve temenniler ile tamamlandı.

23-09-2019

Menzinger Str. 3 80638 München, Deutschland - 49 89 17 81 911

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.